فالوده شیرازی یا پالوده

فالوده یا پالوده از خوردنیهای ایرانی و از نوع دسر است. فالوده نوعی دسر یخی ایرانی است که با قرار
دادن رشتههای باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه میشود. پالوده شیراز معروف است. پالوده را
معمولاً با یک نوع چاشنی مانند آب لیمو و یا شربت آلبالو یا انواع عرقیات مخلوط کرده و مصرف میکنند.
فالوده از نوع شیرازیش در ایران و دیگر کشورها بیشتر از انواع دیگر مصرف دارد و در بسیاری از بستنی
فروشیهای سنتی به فروش میرسد و عبارت از رشتههای نشاستهای یخ زده و مخلفات که در قدیم
الایام به شیوه سنتی تولید میشد، اما امروز با دستگاههای ویژه و ماشینهایی با سرعت بسیار زیادتر
و راحت تر تهیه میشود.
طرز تهیه به روش سنتی:
برای تهیه فالوده به روش سنتی ابتدا مقداری نشاسته تازه را در آب حل میکردند و آن را روی حرارت کم
میپختند تا کمی غلیظ شود. سپس داخل یک ظرف استوانهای از جنس مس میریختند و با دسته
چوبی بر آن فشار وارد میکردند. نشاسته به شکل رشتههایی نازک از بخش آبکش مانند انتهای ظرف
بیرون میآمد. این رشتهها که همچنان گرم بودند را مستقیماً به داخل آب بسیار سرد میریختند تا
سفت شوند. این ماده اولیه سپس روی یخ تراشیده شده ریخته میشد و با شربت ساده یا آبلیمو یا
شربت آلبالو و کمی گلاب مزهدار میگشت. طعمهایی که میشود به فالوده اضافه کرد عبارت از: آب
لیمو، به لیمو، آب شاتوت، گلاب، عرقهای گیاهی مثل شاه تره و نسترن و....
طرز تهیه فالوده به روشی خاص :
مواد لازم:
آب= نیم لیتر
شکر= یک و نیم پیمانه
گلاب =یک چهارم پیمانه
رشته برنجی های چینی
طرز تهیه:
آب و شکر و گلاب را با هم مخلوط می کنیم تا شکر کاملا حل بشود و محلول تقریبا حالت اشباع پیدا کند و کمی کشدار شود. اگر می خواهیدظرف را در فریزر بگذارید بهتره از یک ظرف فلزی برای این کار استفاده کنید تا زودتر نتیجه بگیرید. البته میشود با دستگاه بستنی ساز هم این کار را کرد
رشته های چینی را توی آب جوش می ریزیم و به مدت ۱۰ دقیقه تا یک ربع روی حرارت ملایم می پزیم. وقتی رشته ها کاملا نرم شد و کمی هم لعاب دار آنها را داخل آبکش ریخته و آب سرد زیاد روش می ریزیم و میگذاریم تا آب اضافی اش برود.
بعد از حدود ۲-۳ ساعت ظرف را از داخل فریزر در میاوریم و با قاشق بهم می زنیم و رشته های چینی را داخلش ریخته و خیلی آروم طوری که رشته ها از هم نپاشد شروع به هم زدن می کنیم.
فالوده شما حاضر است. اگر رشته ها را زود از روی آتش بردارید ممکن است در آخر کار که رشته ها را توی یخ می ریزید اون حالت سفتی که برای فالوده لازمه را نداشته باشه. پس حتما بگذارید خوب بپزه